Hakkımızda

Hakkımızda

 

''AVRUPA KOMİSYONU IPARD III PROGRAMI'NI ONAYLADI''


Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 2021-2027 yılları arasında uygulanacak IPARD III Programı’nın, Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararla kabul edildiğini duyurdu.

Kirisci, yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan IPARD III Programı’nın, 7 (+3) yıl boyunca yürürlükte kalacağını söyledi.

555 milyon avro hibe dağıtılacak

Avrupa Komisyonu tarafından 430 milyon avro fon tahsis edilen IPARD III Programı’nda, ulusal katkının da eklenmesiyle faydalanıcılara proje karşılığı dağıtılacak hibe tutarının yaklaşık 555 milyon avro olacağına dikkati çeken Kirişci, şöyle konuştu:

“Toplamda ekonomiye kazandırılacak yatırım tutarının 1 milyar avroyu geçmesi bekleniyor. Program ülkemizde 42 ilde uygulanacak.

IPARD III Programı kapsamında:

M1- Tarım İşletmelerinin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar: Süt, kırmızı et, kanatlı et yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğuna destek verilecek.

M3- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar: Süt işleme, peynir altı suyu, süt toplama merkezleri, likit yumurta, et işleme, kesimhane, kombinalar, meyve-sebze depolama, su ürünleri işleme ve depolama gibi alt sektörlere destek verilecek.

M4- Tarım-Çevre-İklim ve Organik Tarım: Erozyonla mücadele, biyoçeşitlilik ve organik tarım konularında pilot bölgelerde gönüllülük esasına dayalı başvuru yapan faydalanıcılara telafi ödemesi yapılarak destek verilecek.

M5- Yerel Kalkınma Stratejilerinin Geliştirilmesi – LEADER Yaklaşımı: Kırsal alanlarda kurulan Yerel Eylem Grupları ile kırsal bölgelerin kalkınmasına yönelik projeler desteklenecek.

M6- Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları: Yol, köprü, atık yönetimi, su yönetimi, bilgi-iletişim teknolojileri, yenilenebilir enerji yatırımları konularında yerel yönetimler desteklenecek.

M7- Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme: Bitkisel üretim, arıcılık, katma değerli ürünler, el sanatları, kırsal turizm, makine parkları ve yenilenebilir enerji tesisleri yalnızca kırsal alanlarda olmak koşuluyla desteklenecek.

M10- Danışmanlık Hizmetleri: Bu hizmetler kırsal alanda faaliyet gösteren tarımsal işletmeler ve çiftçilere yönelik danışmanlık hizmetlerinin tasarlanması ve bunların finanse edilmesinde kullanılacak.

Program, Çerçeve Anlaşma, Sektörel Anlaşma ve Finansal Anlaşmanın imzalanması ile 2022 yılının son çeyreğinde uygulanmaya başlanacak.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Sayın Yetkililer;
 
Lidya Danışmanlık, hibe projeleri yazma ve uygulama konusunda hizmet vermektedir. Kamu Kurumlarına, STK lara ve KOBİ lere Danışmanlık yapmaktadır.
 
Türkiye genelinde kırsal kalkınma projeleri, kalkınma ajansı projeleri, TKDK (İPARD) projeleri, TÜBiTAK projeleri, KOSGEB projeleri ve yatırım teşvik belgesi alınması hususunda çalışmalar yapmaktadır. Şimdiye kadar toplamda 263 proje uygulamasını gerçekleştirmiştir.
 
Ulusal ve uluslararası kuruluşlara hazırlamış olduğu projelerde büyük oranda başarı sağlamıştır.
 
İlgili konularla alakalı çalışmalarını Ankara merkez ofisinde ve oluşturmuş olduğu bölgesel paydaşları ile Türkiye genelinde sürdürmeye devam etmektedir. 
 
Paydaş firmaların bulunduğu iller;
 
    SİVAS    
    İZMİR
    UŞAK
    AMASYA
    KARAMAN
    BALIKESİR
    SAKARYA
    ADANA